TRIMSIGNAL: Από τους Ημιαγωγούς στην Περιβαλλοντική Παρακολούθηση και τις Διαστημικές Τεχνολογίες

Η TRIMSIGNAL, μια καινοτόμος ελληνική startup που πλέον αποτελεί μέλος του ESA BIC Greece, επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών που εξυπηρετούν τόσο τις ανάγκες του διαστήματος όσο και των επίγειων εφαρμογών. Από την ίδρυσή της το 2021, η εταιρεία έχει καταξιωθεί στον τομέα των ημιαγωγών, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας Dynamic Frequency Boosting (DFB), που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και την αποδοτικότητα των συστημάτων. Η τεχνολογία DFB, καρπός της έρευνας του ιδρυτή της εταιρείας, Νικόλαου Ζομπάκη, έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα τη διάκρισή της στον HICOOL Global Entrepreneurship Competition. Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει τη δυναμική της TRIMSIGNAL στον τομέα της τεχνολογίας ημιαγωγών και την ικανότητά της να καινοτομεί σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο.

Σε μία στρατηγική στροφή της, η TRIMSIGNAL διεύρυνε τις δραστηριότητές της στον τομέα των υποσυστημάτων Lidar, αξιοποιώντας την εξειδίκευσή της στην επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Τα συγκεκριμένα υποσυστήματα έχουν σχεδιαστεί για την παροχή ακριβών ατμοσφαιρικών μετρήσεων, οι οποίες είναι κρίσιμες για την περιβαλλοντική παρακολούθηση. Παράλληλα, ενισχύουν τις διαδικασίες καλιμπραρίσματος και επικύρωσης διαστημικών οργάνων, διασφαλίζοντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους. Η ολιστική αυτή προσέγγιση της TRIMSIGNAL γεφυρώνει αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της επίγειας τεχνολογίας με τις ανάγκες του διαστήματος, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις υψηλής αξίας για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από την προστασία του περιβάλλοντος έως τις διαστημικές αποστολές.

Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνογνωσία της στον τομέα της επεξεργασίας σήματος, η TRIMSIGNAL εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών ημιαγωγών, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της για τη δημιουργία λύσεων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στοχεύοντας στην πλήρη αξιοποίηση αυτών των τεχνολογιών αιχμής, η εταιρεία αναπτύσσει ολοκληρωμένα συστήματα που ενσωματώνουν έξυπνο σχεδιασμό και βελτιστοποιημένες επιδόσεις. Η δέσμευση της TRIMSIGNAL στις τεχνολογίες ημιαγωγών της επιτρέπει να υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, προσφέροντας προϊόντα που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς αλλά και καθορίζουν τις νέες τάσεις στον κλάδο. Παράλληλα, η προσέγγισή της ενισχύει την καινοτομία σε κρίσιμους τομείς, όπως η περιβαλλοντική παρακολούθηση και οι διαστημικές εφαρμογές, συνεισφέροντας σε λύσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας.

Η συμμετοχή της στο ESA BIC Greece ανοίγει νέες προοπτικές για την TRIMSIGNAL, παρέχοντας πρόσβαση σε προηγμένες υποδομές, εξειδικευμένη τεχνογνωσία και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία στοχεύει:

  • Στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων βασισμένων σε διαστημικές εφαρμογές.
  • Στην ενίσχυση συνεργασιών με εταίρους στον τομέα της περιβαλλοντικής παρακολούθησης και των διαστημικών εφαρμογών.
  • Στη μετάβαση από τη φάση της έρευνας στην πιλοτική παραγωγή, διασφαλίζοντας τη διάχυση των τεχνολογιών της σε ευρύτερες αγορές.

Με έμφαση στη ανάπτυξη τεχνολογιών υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μεγάλης ακρίβειας, η TRIMSIGNAL βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Μέσω της υποστήριξης του ESA BIC Greece, η εταιρεία διαθέτει τα μέσα για να υλοποιήσει λύσεις που όχι μόνο θα ενισχύσουν τις διαστημικές αποστολές, αλλά και θα δημιουργήσουν απτά οφέλη για εφαρμογές τη Γη, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το ESA BIC Greece είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα. Πρωταρχικός στόχος της θερμοκοιτίδας είναι η ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος με την εισαγωγή πέντε νέων επιτυχημένων startups που σχετίζονται με το διάστημα κάθε χρόνο. Το ESA BIC Greece αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου δικτύου διαστημικής καινοτομίας στον κόσμο. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης με 50.000€ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000€, επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, δικτύωση, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.

Το ESA BIC Greece λειτουργεί από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και περισσότερων από 70 άλλων οργανισμών που έχουν προσδιορίσει τη δημιουργία του ESA BIC Greece ως βασικό στοιχείο στο σχέδιο ανάπτυξης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας.

H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 17 Φεβρουαρίου 2025. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.

Το ESA BIC Greece δεν είναι μόνο απαραίτητο για την υποστήριξη επιχειρηματιών και startups από την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας έως την πλήρη εμπορευματοποίηση, αλλά στηρίζει επίσης τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, συμβάλλει στις εθνικές στρατηγικές καινοτομίας και διαστήματος, ενθαρρύνει την περαιτέρω υιοθέτηση διαστημικών υπηρεσιών, υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνολογιών από ή προς τον διαστημικό τομέα, και δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://esa-bic.gr/nea-prothesmia-ipovolis-aitiseon-17-02-2025/.

 

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

TRIMSIGNALESA BIC Greece

Χρήσιμα Links ESA BIC Greece:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Χρήσιμα Links Corallia:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Χρήσιμα Links Trimsignal.com:

Website | LinkedIn

 

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεων του, το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org.

Skip to content