Σεμινάρια Space4Beginners

Με πρωτοβουλία του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του ελληνικού cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και με την υποστήριξη του προγράμματος InnORBIT, διοργανώνεται σειρά σεμιναριών Space4Beginners που στοχεύει στην έμπνευση των νέων στον τομέα του Διαστήματος.

Τα σεμινάρια παρέχουν μια ολιστική επισκόπηση των βασικών τεχνικών, οικονομικών, και διαχειριστικών προκλήσεων του διαστήματος. Οι ομιλίες, αν και εισαγωγικές, απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή νέους επαγγελματίες και ερευνητές που ασχολούνται ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με το διάστημα. 

Με το πέρας των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και μέσα από το ESA BIC Greece να δημιουργήσουν τις δικές τους startups στον τομέα του διαστήματος.

Ο Διευθυντής του Προγράμματος ESA BIC Greece, Πρόεδρος του si-Cluster και συνιδρυτής του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε σχετικά: «Όταν μιλάμε για διάστημα οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ένα αστροναύτη, τη σελήνη, ένα διαστημόπλοιο, οπότε δεν σκεφτόμαστε εύκολα να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Διάστημα δεν είναι κάτι εξωτικό. Το 95% των δραστηριοτήτων για το διάστημα είναι για γήινες δραστηριότητες. Δραστηριότητες Ηλεκτρολόγου και Μηχανολόγου Μηχανικού, Χημικού Μηχανικού, Επιστημών Υγείας, Ανάπτυξης Λογισμικού, Διαχείρισης δεδομένων κ.λπ. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαστημική τεχνολογία δεν βοηθά μόνο τους αστροναύτες και τους επιστήμονες να ερευνήσουν αστέρια, πλανήτες και τη δημιουργία του σύμπαντος. Για την καθημερινή μας ζωή μεγάλης σημασίας είναι η μεταφορά τεχνολογίας από διαστημικές σε καθημερινές εφαρμογές και η χρήση των διαστημικών δεδομένων και σημάτων».

Τα σεμινάρια  πραγματοποιούνται υβριδικά. Ακολουθεί το πρόγραμμα των σχετικών ομιλιών:

Ημερομηνία

Τίτλος

Ομιλητής

02/05/2023

Space Economy – A new Space Revolution: Overview of space activities in Europe and the world

Thomas Τanghe

04/05/2023

Basics on Earth Observation, Copernicus for developers

Michael Hylind

11/05/2023

Commercialization in LEO

Omar Qaise

17/05/2023

Basics on CubeSats/microsatellites

Vaios Lappas

 

18/05/2023

 

Success stories from entrepreneurs

Antonis Gotsis

George Koureas

George Mendrinos

22/05/2023

Basics on AI for space

Eleni Mathioulaki

29/05/2023

How to apply to ESA and ESA BIC Greece?

Jorge Sanchez

30/05/2023

Funding opportunities in space technologies

Youssef Sabbah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Όσοι συμμετέχοντες/ούσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον 6 από τα 8 σεμινάρια θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώσετε τη φόρμα Space 4 Beginners workshops.

 

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Space4Beginners

Χρήσιμα Links Corallia:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

Skip to content